Brezplačna eknjiga ENG
close

Check out Malinca's TOP hits and take advantage of discounted prices >>>

Empty cart

Cart Subtotal: €0.00,
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: €0.00,!
8.99 EUR
Malinca

Milk Thistle seeds 150g

Pegasti badelj (Silybum marianum) je trdoživa rastlina, ki ji sodobna znanost na podlagi raziskav čedalje pogosteje priznava učinkovitost, ki jo ljudsko zdravilstvo pozna že stoletja.

Regular Price: €8.99,

Availability: In stock

Estimated delivery time: Monday, 2. 3. 2020

Pegasti badelj (Silybum marianum) je trdoživa rastlina. Latinsko ime marianum je povezano z mlečno belimi žilami, ki se nahajajo v bodicah, ki obkrožajo vijolično škraltne cvetove. Poleg semen se v zdravilstvu uporabljajo še listiSemena se nabirajo jeseni (septembra in oktobra), posušijo in uporabijo za izvlečke, tinkture in prašek. Danes sodobne študije in raziskave potrjujejo različne učinke pegastega badlja. Znan je tudi pod imeni Marijin osat, bodeča neža in ostrepec. Zraste lahko do dva metra visoko, v zdravilstvu pa se uporablja že dobrih 2000 letKo semena zmeljemo, imajo rahel vonj po kakavu.

Naravni zaveznik jeter
Nikar ne nasedajte mitom, da bolezni jeter prizadenejo samo alkoholike! Vsakodnevni stres, pomanjkanje spanja, mastna hrana, alkohol, kajenje, pomanjkanje gibanja in druge razvade vsakodnevno bremenijo naša jetra. Jetra so največji organ za presnovo in čiščenje odpadnih snovi iz človeškega telesa. Predelajo vso hrano, ki jo absorbirajo iz črevesja, in očistijo kri, ki poleg hranil vsebuje tudi mnoge škodljive snovi, kot so strupi, bakterije, konzervansi, alkohol, zdravila. Ponudi svojim jetrom oddih! 

Ker je silimarin v pegastem badlju slabo topen v vodi, se priporoča uživanje skupaj z maščobo. Semenu pegastega badlja naj izogibajo doječe mamice in nosečnice. Pegasti badelj ima lahko odvajalni učinek. 

Uporaba semen pegastega badlja

  • Na dan zaužij 2-krat po 1 čajno žličko zdrobljenih semen. Semena zdrobi v možnarju / terilniku, kavnemu mlinčku ali električnemu mešalniku.
  • Pegasti badelj lahko uživaš vsak dan.
  • Kot poparek: 1 čajno žličko zmletih semen prelij z 2 do 3 dcl vrele vode. Poparek naj stoji od 10 do 15 minut, nato precedi. Najboljši je, če ga zaužiješ še toplega in vsakič sveže pripravljenega.
  • Zmleta semena lahko uživaš tudi surova - potrosi jih po solati ali kosmičih. Za boljše učinke se priporoča zaužitje z izdelki, ki vsebujejo maščobe: jogurt, skuta ali druge mlečne jedi.  
  • Lahko ga zmelješ in dodaš olju ter zaužiješ.
  • Neprekinjeno uživaj pegasti badelj vsaj 3 tedne, ob hujših težavah lahko tudi do dva meseca. Potem terapijo za vsaj teden dni prekini in jo ponavljaj po potrebi.

Sestavine: 100 % semena pegastega badlja. 

Neto količina: 150 g 
Poreklo: Slovaška

Write your own review about: Milk Thistle seeds 150g

Your purchase will be with you in a few days! If you order by 1pm, it will be sent out the same day. Otherwise I try to pack and send all of the orders placed after 1pm, immediatly the following working day.

Delivery price depends of the size of the parcel and country of the recipient - you can check the prices HERE.

You can pay with 3 different methods:

  • Payment of invoice (UPN order),
  • Card payment (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
  • Paypal payment
:

Zraven Milk Thistle seeds 150g priporočamo tudi

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.