Brezplačna eknjiga ENG
close

Check out Malinca's TOP hits and take advantage of discounted prices >>>

Empty cart

Cart Subtotal: €0.00,
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: €0.00,!
16.99 EUR
Malinca

False flax oil 250ml

Totrovo olje se pridobiva iz rastline riček ali toter (Camelinasativa), ki sodi v družino križnic. Pri nas je ta oljnica znana predvsem na koroškem delu Slovenije. Olje se pridobiva iz semen.

Regular Price: €16.99,

Availability: In stock

Estimated delivery time: Tuesday, 21. 1. 2020

Totrovo ali ričkovo olje se pridobiva iz rastline riček ali toter (Camelinasativa), ki sodi v družino križnic. Pri nas je ta oljnica znana predvsem na koroškem delu Slovenije. Olje se pridobiva iz semen. Predhodnik današnjega rička je bil divji riček. Ta je bil najprej smatran kot plevel, ki je rasel v vzhodni Evropi in severozahodni Aziji. Raziskovalci so ostanke odkrili ob Renu in ob Severnem morju in jih uvrstili v čas mlajše kamene in železne dobe. Ričkovo olje se je nekaj časa uporabljalo tudi kot industrijsko olje. Olje pridobivajo tako, da posušijo seme rička, ga zmeljejo in dodajo vodo, da nastane zmes. To zmes potem pražijo in ko je dovolj suha iz nje iztisnejo olje. Olje mora počivati dva tedna potem pa ga precedijo.

Olje je rumene barve, ki gre včasih rahlo v zeleno. Je bistro s karakterističnim ričkovim vonjem in okusom, ki je rahlo pekoč. Zato, da pridobimo en liter olja, potrebujemo približno 4 do 7 kilogramov ričkovih semen, ki naj bi po nekaterih navedbah vsebovalo okoli 45 % kakovostnega olja, ki se ne uporablja le v zdravstvene in kulinarične namene, ampak tudi za kozmetične namene.

Uporaba totrovega olja 

Za doseganje optimalnih učinkov se priporoča uporaba svežega olja brez uporabe toplote. Lahko ga dodamo v kuhane testenine, solato, v smoothije ali že pripravljene enolončnice, juhe. Za nego lasišča in kože nekaj kapljic utremo v kožo in/ali lasišče.  

Sestavine: 100% hladno, sveže stistnjeno ričkovo olje

Poreklo: Slovenija
Neto količina
: 250 ml

Write your own review about: False flax oil 250ml

Your purchase will be with you in a few days! If you order by 1pm, it will be sent out the same day. Otherwise I try to pack and send all of the orders placed after 1pm, immediatly the following working day.

Delivery price depends of the size of the parcel and country of the recipient - you can check the prices HERE.

You can pay with 3 different methods:

  • Payment of invoice (UPN order),
  • Card payment (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
  • Paypal payment
:

Zraven False flax oil 250ml priporočamo tudi

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.