Brezplačna eknjiga ENG
close

Check out Malinca's TOP hits and take advantage of discounted prices >>>

Empty cart

Cart Subtotal: €0.00,
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: €0.00,!
14.99 EUR
Malinca

Maca powder Organic 200g

Maca je rastlina, ki izvira iz Južnoameriških Andov v sebi skriva številne učinkovine. Te se učinkovine se skrivajo v korenini srčaste oblike, ki jo najdemo v rumeni, rdeči in črni barvi.

Regular Price: €18.99,

Special price: €14.99,

Saving €4.00,

Availability: In stock

Estimated delivery time: Wednesday, 13. 11. 2019

Maca je rastlina, ki izvira iz južnoameriških Andov v sebi skriva številne učinkovine. Te se učinkovine se skrivajo v korenini srčaste oblike, ki jo najdemo v rumeni, rdeči in črni barvi. Višje kot je maca gojena, več dobrega skriva v sebi.

Maca uspeva na več kot 4000 metrih nadmorske višine, kjer jo obirajo ročno, uporabi pa se njen gomolj. Maca je bila cenjena že v času kolonizacije Južne Amerike, kjer so jo uporabljali tudi namesto denarja. Zaradi nadmorske višine, na kateri uspeva ima neverjetno sposobnost preživetja in zaradi tega so jo starodavni bojevniki uživali pred boji, da jim je dala nepremagljivo moč.

Gre za rastlino, ki jo najdemo nizko pri tleh in ima obliko listne rozete (podobno kot regrat) z zavitimi in podolgovatimi listi. Raste tam, kjer je podnebje hladno, zemlja pa pusta in siromašna. Gojijo jo visoko in za boljši pridelek uporabljajo metodo kolobarjenja. Ko maco poberejo, jo posušijo na soncu. Sušiti se mora cela dva meseca.

Maca je sorodnica repe in redkve in jima je tudi nekoliko podobna. Na 4500 nadmorske višine, kjer raste ima le malo naravnih škodljivcev in jo zato lahko gojijo in pridelujejo ekološko. Poleg medicinskih namenov maco uporabljajo tudi v kulinariki. Mešajo jo z zelenjavo, pražijo, delajo macin pire, pecivo in celo macino pivo, ki ga imenujejo chica de maca.

Uporaba mace iz ekološke pridelave

Priporočen dnevni vnos: 1 žlička dnevno. Dodajte jo v sadne ali zelenjavne smoothije ali sveže iztisnjene sokove. Lahko pa 1 žličko zmešate z vodo in spijete – najboljše zjutraj. Ni priporočeno, da jo zaužijete zvečer, saj je lahko zaradi povečane energije moten spanec.

Sestavine: 100 % ekološko pridelana maca v prahu

Neto količina: 200 g
Poreklo: Peru 

EKO – izdelek iz ekološke pridelave - pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Hranilne vrednosti Maca powder Organic 200g

Hranilna vrednost na 100 g

 • Energijska vrednost kJ/kcal
  1382/328
 • Maščobe g
  0,9
 • od tega nasičene maščobe g
  0,2
 • Ogljikovi hidrati g
  59
 • od tega sladkorji g
  37
 • Prehranske vlaknine g
  19
 • Beljakovine g
  11
 • Sol g
  0,1

Write your own review about: Maca powder Organic 200g

Your purchase will be with you in a few days! If you order by 1pm, it will be sent out the same day. Otherwise I try to pack and send all of the orders placed after 1pm, immediatly the following working day.

Delivery price depends of the size of the parcel and country of the recipient - you can check the prices HERE.

You can pay with 3 different methods:

 • Payment of invoice (UPN order),
 • Card payment (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
 • Paypal payment
:

Zraven Maca powder Organic 200g priporočamo tudi

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.